Bikkelaar

Zonnegoud

Bikkelaar – Zonnegoud is een complete mix (inclusief broodverbeteraar) voor een tarwe-maïsbrood met een mooie gouden kruim, verrijkt met geëxtrudeerde maïsbolletjes en zonnebloempitten voor een zonnig karakter, en met een uitgebalanceerde specerijenmelange voor rijke smaakbeleving.

Enkel water, zout en gist / desem toevoegen.

Bikkelaar broden zijn E-nummer en lactose-vrij.

Recept:

100% Bikkelaar – Zonnegoud
2,3% gist
1,5% zout
ca 58% water
Let op: géén melk- en/of boterbestanddelen toevoegen.

Werkwijze:

Grondstoffen mengen en tot soepel deeg kneden (deegtemperatuur ca 27 graden Celsius)
Afwegen, opbollen (vanwege de maïsbloem kan het deeg kan wat slap aanvoelen, maar dit trekt bij tijdens bolrijs)
Bolrijs ca 45 min
Opmaken en decoreren naar wens
Narijs 60 min
Bakken als soortgelijke broden, afhankelijk van vorm en opmaak

Afwegen, opbollen
Bolrijs ca 45 min
Opmaken en decoreren naar wens
Narijs 60 min
Bakken als soortgelijke broden, afhankelijk van vorm en opmaak